Buurt Vereniging Bergkwartier

Samen naar de toekomst

Even voorstellen

Hier worden interviews met buurtgenoten geplaatst. De nieuwste vind je bovenaan

Sanne Terlouw (dd 16-05-2021)

Na Bert is het de beurt aan Sanne. Sanne woont in de pittoreske Bergstraat en kijkt, als ze haar hoofd uit het raam van haar woonkamer steekt, uit op de fontein.

Wellicht kennen jullie Sanne van één van haar boeken. Sanne schrijft, net als en soms ook samen met haar vader Jan. Ze leest zelf ook graag, net als de hele familie. Er is zelfs een familie app waar boeken die het lezen waard zijn in gedeeld worden en de familie geeft de boeken sterren.

Op 7 april hebben Sanne en haar vader op de eerste Conferentie Deventer Lees! gesproken. Doel is om jongeren weer meer aan het lezen te krijgen.

Sanne leest haar kleinzoon Stach veel voor. De boekjes van Dick Bruna zijn op het moment favoriet. Stach is vernoemd naar de hoofdpersoon uit het boek 'Koning van Katoren' dat door zijn overgrootvader geschreven is.

Bert Nielsen (dd 28-02-2021)
Op de laatste dag van februari staat Bert te stralen in de Vlindertuin, de zon op zijn gezicht en schop in de hand. Bert vertelt enthousiast over de plannen voor de Vlindertuin. En hij weet wat hij doet, hij heeft tuinbouw en milieukunde gestudeerd.
Alles gaat op de schop, er komen nieuwe planten, nieuwe bestrating, een schommel, een zandtafel, hoekbanken, vogelhuisjes die door buurtkinderen zijn beschilderd en waarschijnlijk nog wel meer. Om dit allemaal te bekostigen hebben bewoners donaties gedaan en zijn er subsidies aangevraagd en toegekend.
Op deze zonnige zondagmiddag zijn er ook verschillende buurtbewoners die samen de handen uit de mouwen steken. Bert gebruikt het woord samen vaak, voor hem is het erg belangrijk dat de tuin samen wordt gemaakt en straks samen wordt gebruikt. Een stukje paradijs in de stad moet deze zomertuin worden.

De komende weekenden wordt er hard gewerkt. Wil je komen helpen? Laat het ons weten via een mail naar vlindertuin@bvbergkwartier.nl.
Volgende week is er een weggeefactie van verse rozemarijn en vaste planten zoals zomer asters.

Bert woont nu drie jaar met heel veel plezier in de Rijkmanstraat met uitzicht op het Bergschild. Het fijnste en speciaalste vindt hij het sociale aspect van het wonen in het Bergkwartier, de buren trekken regelmatig samen op. Vooral wanneer het weer mooi is en het leven zich meer naar buiten verplaatst.